• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Narcis ''Monal''

Narcis ''Monal''
Prekrásne jarné kvietky nádhernej žltej farby v kombinácii s oranžovou. Vyniknú v každej záhrade a to nie len vzhľadom ale aj vôňou. Jedno balenie obsahuje tri už vyklíčené cibule, ktoré Vám budú čo chvíľa kvitnúť.
ID produktu
1000194
2.99 €Cena / 3 ks
vypredané

Narcis je trváca jarná okrasná cibuľová rastlina dosahujúca výšku 15 – 50 cm Z cibule vyrastajú na jar v pároch dlhé kopijovité listy príjemne zelenej farby a stonka nesúca kvet. Kvet má špecifický tvar, skladá sa z pakoruny, okolo ktorej sa rozprestiera šesť okvetných lupeňov. Pakoruna býva po okrajoch zvlnená a má miskovitý až rúrkovitý tvar, v niektorých druhoch alebo odrodách má aj inú farbu ako okvetné lístky. Celá kvetná hlávka býva nahnutá na bok, niekedy visí sklonená nadol. Typická farba kvetov je sírovožltá, ale narcisy sa pestujú aj v iných odtieňoch žltej, krémovej a bielej, prípadne ich dvojfarebnej kombinácii. 

Návod na pestovanie: Narcis má rád slnečné a teplé stanovište. Cibule sa vysádzajú na záhon v septembri do hĺbky 10 – 15 cm. Na zakorenenie potrebujú o trochu viac času a tepla ako iné jarné cibuľoviny. Po výsadbe ich dobre zalejte. Po zasadení potrebujú obdobie chladu a tmy minimálne počas 8 týždňov. Na jednom stanovišti sa nechávajú, kým bohato kvitnú, cca 4 roky. Darí sa mu v priepustnej, mierne vlhkej, skôr kyslej pôde, nevyhovuje mu organické hnojivo v zemi. Ak musíte hnojiť, tak minerálnym hnojivom.

 Špecifikácia
Farba kvetu:žltá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:marec až máj
Výška:20 cm cm
Odolnosť:- 30°C
Veľkosť pri dodaní:min. 5 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.