• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar
AKCIA-30%

Hyacint, žltý

Hyacint, žltý
Hyacint patrí medzi obľúbené voňavé jarné cibuľoviny. Hyacinty, plné drobných farebných kvietkov sú vernými poslami jari očaria nie len svojou krásou ale aj prenikavou vôňou.
ID produktu
1000355
Bežná cena: 2.99 € / 1ks, Ušetríte: 0.90 € / 1ks (30%)
2.09 €Cena / 1 ks
vypredané
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body

Hyacint patrí medzi obľúbené voňavé jarné cibuľoviny. Jeho cibuľky sú okrúhleho tvaru a sú obalené tenkou šupkou, ktorá je buď biela (pri žltých a bielych odrodách) alebo fialová (pri ostatných farbách). Ich veľkosť je v priemere okolo 8 cm. Z cibuľky na jar vyrastajú dlhé remeňovité príjemne zelené listy a mäsitý stvol (bezlistá stonka) s valcovitým okolíkom nesúcim niekoľko desiatok voňajúcich kvietkov. Kvietky sú voskovité a majú rúrkovito -zvončekovitý tvar. Farba kvetov býva biela, žltá, oranžová a pestujú sa tiež odrody v mnohých odtieňoch ružovej, modrej a fialovej. Jednotlivé kvietky sú veľké asi 1 cm, strapce kvetov dosahujú veľkosť až 20 cm a celá rastlina dorastá do výšky 25 -30 cm.

Návod na pestovanie: Hyacinty uprednostnia, priepustné, výživné pôdy, plné slnko ale dokážu rásť aj v polotieni. Výsadba môže byť realizovaná samostatne alebo v kombinácii s inými cibuľkami modríc či narcisov. Sadia sa do hĺbky 3 násobku veľkosti svojej cibule. 

 Špecifikácia
Farba kvetu:žltá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:aprílaž máj
Výška:25 cm cm
Odolnosť:- 30°C
Veľkosť pri dodaní:min. 5 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.