• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Skrutec peruánsky - vanilkový krík

Skrutec peruánsky - vanilkový krík
vanilkový krík je veľmi zaujímavá rastlina vhodná na výsadbu do truhlíkov ale aj do pôdy. Vonia krásne celé leto intenzívnou vôňou vanilky, čo z nej robí živú zábranu proti komárom, pretože vôňa vanilky pre nich pôsobí veľmi rušivo.
ID produktu
1000250
3.99 €Cena / 1 ks
vypredané

vanilkový krík je veľmi zaujímavá rastlina vhodná na výsadbu do truhlíkov ale aj do pôdy. Pochádza z  rodiny Boraginaceae, ktoré pochádzajú z Peru. Vonia krásne celé leto intenzívnou vôňou vanilky, čo z nej robí živú zábranu proti komárom, pretože vôňa vanilky pre nich pôsobí veľmi rušivo. Môže byť vysadená jednotlivo alebo v kompozíciách. Rastie ako letnička, ale možno ju prezimovať ako bežný muškát, Kvety má vo farbách od modrej po tmavofialové, zhromaždené v hustých prameňoch vyčnievajúcich nad tmavozelené listy, bohato kvitnú až do prvého mrazu. 

Návod na pestovanie: vyžaduje výsadbu v úrodnej pôde, obohatená kompostom a rašelinou. Najlepšie vyzerajú, keď sú vysadené v skupinách alebo v kombinácii s inými kvitnúcimi rastlinami. Odporúčame vysadiť 3 rastliny do nádoby s priemerom 25 cm. Pri pestovaní, najmä v nádobách, prihnojujeme viaczložkovými hnojivami. Pozor: vanilkový krík není bylinkou na konzumáciu, veľmi jedovaté sú hlavne semená rastliny. Odporúčame umiestniť napr. na terasu, kde večer zvykneme sedávať. Dôležité je odstraňovať odkvitnuté kvety. Nezabúdajte na hnojivo na kvitnutie a kvalitný substrát pri výsadbe. Vanilkový krík umiestnite na slnečné stanovište. Rastlina prezimuje v chladnejšom priestore okolo 10 ° C, podobne ako muškát. Dorastá do výšky asi 70 cm, pri viacročnom pestovaní môže mať aj viac ako meter. Rastlinu radšej chráňte pred slnečným úpalom a veterným stanovišťom. Môžeme ju pestovať aj na svetlom mieste v byte.

 Špecifikácia
Farba kvetu:tmavofialová
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:máj až október
Výška:70 cm cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.