• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Šeflera stromovitá

Šeflera stromovitá
Šeflera stromovitá je exotická drevina, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie a Austrálie. Vo svojej domovine dorastá do veľkých rozmerov a vytvára husté súkvetia červených kvetov.
ID produktu
1000339
5.99 €Cena
vypredané
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2023

U nás sa pestuje ako obľúbená izbová rastlina, ktorá má štíhly, stromčekovitý vzrast a kvitne len vo veľmi výnimočných prípadoch. V mladosti vytvára šeflera vzpriamenú stonku s listami na dlhých stopkách, neskôr sa rozkonáruje. Dlaňovito zložené listy sú tvorené z oválno vajčitých lístkov, dlhých 10 -15 cm. Lístky z vrcholu rastliny sú zväčša menšie ako tie, čo rastú nižšie. V bytových podmienkach rastlina dosahuje v priemere 90 cm výšku. Rod zahŕňa množstvo druhov vždyzelených drevín s dlaňovitými listami. V izbových podmienkach sa veľmi často pestujú odrody s panašovanými listami, rastliny pestované na kmienku alebo tvarované ako bonsaje. Nezvykne sa letniť.

Návod na pestovanie: Najlepšie sa jej darí na miestach s dostatočným svetlom, no znesie aj polotieň. Na pestovanie je najvhodnejší rašelinový substrát. Ak chceme, aby sa rastline dobre darilo, najmä v lete musíme dbať na to, aby pôda nevyschla, v zime polievanie obmedzíme. No neslobodno zabudnúť na pravidelné rosenie listov, pretože šeflera má rada vlhko. Aby kvetine nezačali blednúť listy, hnojíme ju v čase vegetácie, čiže od apríla do septembra, každé dva tri týždne univerzálnym tekutým hnojivom na izbové rastliny

 Špecifikácia
Stanovisko:svetlé stanovisko
Výška:200 cm cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 30 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.