• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Prvosienka bezbyľová, ružová

Prvosienka bezbyľová, ružová
Prvosienka bezbyľová je nádherná trvalka s pestrými kvetmi, pôvodom z Európy. Dosahuje výšku okolo 20 cm. Rastlina sa dá pestovať ako v kvetináči na balkóne, tak aj voľne na záhrade.
ID produktu
1000356
1.49 €Cena

Kvitne ako jedna z prvých jarných kvietkov, od marca do mája. Prvosienka bezbyľová je trváca, 5 – 20 cm vysoká bylina s prízemnou ružicou listov. Listy má 5 – 8 cm dlhé, podlhovasto vajcovité, na líci sú holé a na rube chlpaté. Vpredu sú zaokrúhlené a nepravidelne tupo zúbkaté. Kvety vyrastajú na chlpatých 5 cm dlhých stonkách a vyrastajú zo stredu listovej ružice.

Návod na pestovanie: Prvosienkam sa bude dariť v polotieni, prípadne i v tieni. Určite ich nevystavujte priamemu slnku. Pôda by mala byť kyprá, priepustná, dobre pohnojená a stále mierne vlhká. Rastlinám prospeje aj pravidelné hnojenie tekutými hnojivami. Na zimu je vhodné prekryť rastliny netkanou textíliou.

 Špecifikácia
Farba kvetu:ružová
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:marec až máj
Výška:20 cm
Odolnosť:- 30°C
Veľkosť pri dodaní:min. 10 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.