• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Calibrachoa - karneval

Calibrachoa - karneval
Zmes červenej, fialovomodrej a žltej premení na pestrý kvitnúci ostrov každý kvetináč, závesný črepník či nádobu. Prenádherné neúnavne kvitnúce minipetúnie.
ID produktu
1000251
5.99 €Cena / 1 ks
skladom
V jednom kontajnery je mix troch farieb

Calibrachoa je jednoročná okrasná rastlina, ktorá pochádza z čeľade ľuľkovité. Často sa zaraďuje medzi mini petúnie, avšak táto rastlina dorastá do výšky až 60 centimetrov. Najčastejšie ju vysádzame do črepníkov, truhlíkov a umiestňujeme ju na balkóny, terasy a pod. Calibrachoa je okrasná rastlina s množstvami kultivarov, a to napríklad Calibrachoa ‘Indigo’, ‘Red lips’,’Mango’ a pod. Všetky kultivary sa od seba líšia najmä veľkosťou kvetov, sfarbením okrasných lístkov, prípadne doby kvitnutia a pod. Táto mini petúnia kvitne bohatým kvetom, avšak len v prípade, že je zabezpečené dostatočné slnečné lúče. Vysádzame ju do závetria a dobre sa znáša aj s ostatnými okrasnými rastlinami, ktoré môžeme vysadiť do toho istého črepníka. 

Návod na pestovanie: Pestovanie Calibrachoa nie je náročnou úlohou. Musíme si uvedmiť, že táto rastlina disponuje jemnými kvetmi aj jemnými listami. Už z tohto pozorovania usudzujeme, že je pre ňu dostatočná zálievka veľmi dôležitá. Aby sme zabezpečili bohaté kvitnutie, umiestňujeme túto mini petúniu na slnečné stanovisko (aspoň 6 hodín slnečného svetla) a najlepšie do závetria. Dôležitý je pravidelný prísun vlahy, treba si však dať pozor na dlhšie premokrenie substrátu, pretože môže byť príčinou náhleho uhynutia rastliny. Medzi každou ďalšou zálievkou musí substrát dobre preschnúť. Zalievajte priamo ku koreňom (nie na listy alebo kvety), ideálne ráno a intenzívnejšie počas teplejších letných dní. V chladnejších dňoch alebo v daždivejšom období zalievajte menej, v tomto období bývajú rastliny ohrozované múčnatkou. Množstvo kvetov závisí aj u tejto letničky od pravidelného prísunu živín. Prihnojujte raz až dvakrát týždenne, najlepšie hnojivom na petúnie a surfínie. Výsledok na seba nenechá dlho čakať. Odstraňovanie odkvitnutých kvetov nie je u týchto letničiek nutné.

 Špecifikácia
Farba kvetu:mix
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:máj až október
Výška:60 cm cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.