• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-20%

Africká žihľava - Koleus

Africká žihľava - Koleus
Koleus je zaujímavá a nenáročná rastlina pochádzajúca z tropickej Afriky, ktorá sa u nás pestuje ako letnička alebo izbová rastlina. Očarí nádherne vyfarbeným olistením, ktoré býva vo výrazných farbách a ich kombináciách.
ID produktu
1000044
Bežná cena: 3.99 € / 1ks, Ušetríte: 0.80 € / 1ks (20%)
3.19 €Cena / 1 ks
24.04. 2024
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Tvar listov býva zvyčajne vajcovitý alebo srdcovitý, niektoré odrody môžu mať listy kopijovité, laločnaté alebo rôzne pokrútené. Majú zúbkovaný okraj. Stonky sú štvorhranné, čo je typické pre celú čeľaď hluchavkovitých. Koleus kvitne malými modrými kvetmi usporiadanými do klasu. V porovnaní s intenzívnymi farbami listov sú kvety nevýrazné až rušivé a preto sa zvyknú odstraňovať.

Návod na pestovanie: Rastlinke vyhovuje svetlé stanovište bez priameho letného slnka, ktoré by mohlo spôsobiť popálenie listov. Množstvo svetla má vplyv na intenzívne vyfarbenie listov. Rastlinu pestujte v priepustnej humóznej zemine bohatej na živiny, podľa možnosti bez obsahu vápnika. Pri pestovaní v nádobách použite substrát určený na balkónové rastliny a nezabudnite na dobrú drenážnu vrstvu. Najmä počas horúcich a suchých letných dní doprajte rastline dostatok vlahy. Sucho prežije, ale ak má byť krásna, potrebuje vlahu. Pozor však na trvalé zamokrenie, to je nežiadúce. Málo svetla alebo nedostatok vlahy spôsobujú opadávanie spodných listov na stonke. Rovnako, ak teplota klesne pod 13°C, listy začínajú žltnúť a opadávať.

 Špecifikácia
Farba kvetu:zmes
Stanovisko:slnečné, polotieň
Kvitnutie:apríl až máj
Výška:50 cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.