• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 3 ks
    za 98.36 €
 Akciový tovar

Washingtonia robusta

Washingtonia robusta
Palma Washingtonia je mexická palma pochádzajúca z Mexika a USA, s veľmi úzkym kmeňom. Rastie veľmi rýchlo a korunu má skôr robustnú.
ID produktu
1000102
18.99 €Cena / 1 ks
skladom
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2024

Vzhľadom na svoj pomerne horúci a púštny pôvod, ide taktiež o mrazuvzdorný druh palmy. Všeobecne udávaná maximálna odolnosť voči mrazu je -10C, avšak pri teplote -4C listy začínajú omŕzať. Preto je nutné palmu zazimovať a riadne zabezpečiť ochranou proti mrazu. Existujú však prípady, kedy washingtonie prežili mráz hlboko pod hranicou ich odolnosti. Napríklad -20C v Dallase, či -24C v El Pase.

Návod na pestovanie: Má rada slnečné stanovisko, na pôdu je nenáročná. Počas leta jej treba zabezpečiť bohatú zálievku. Pri výsadbe do voľnej pôdy na Slovensku sa odporúča vykurovanie silnejšími výhrevnými káblami. Teplota v zimnom zábale však nesmie klesnúť dlhodobo pod bod mrazu a úplné odzimovanie paliem uskutočňujeme až po uplynutí posledných jarných mrazov. Avšak aj na Slovensku sa mnohým pestovateľom darí tento nádherný druh palmy pestovať voľne vysadený v záhrade.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Výška:30 m
Odolnosť:min. - 10 °C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.