• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Passiflora coactilis

Passiflora coactilis
  • Passiflora coactilis
  • Passiflora coactilis
Passiflora coactilis je vždyzelená popínavá mučenka z chladných vysokohorských oblastí Ánd v Južnej Amerike (juhozápadná Kolumbia a Ekvádor).
ID produktu
1000083
16.99 €Cena
vypredané
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Vždyzelená popínavá mučenka z chladných vysokohorských oblastí Ánd v Južnej Amerike (juhozápadná Kolumbia a Ekvádor). Rastie v nadmorskej výške 2200 až 3600 m n. m, kde je dobre prispôsobená na chladné podmienky (do -5°C). Patrí do vzácnej zriedkavej skupiny Tacsonia Passiflora. Je extrémne rýchlo rastúca, v prírode dorastá do 20 m, v kultivácií do 5 m. Rastlina má trojlaločné listy a krásne trúbkovité ružovo-červené kvety, ktoré sú opeľované vtákmi, motýľmi a včelami. Po kvetoch sa objavujú okrúhle a zelené, po dozretí žltkasté plody, ktoré sú aromatické. Nie je známe, či sú plody jedlé.

Návod na pestovanie: Pestujeme ju v ľahkej kyprej a bohatej pôde v bytových podmienkach, alebo ju môžeme na zimu zrezať a prezimovať pri teplote okolo + 5 ° C. V exteriéri znáša teploty do - 5°C.

 Špecifikácia
Farba kvetu:ružovo-červená
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:jún až august
Výška:500
Odolnosť:min. -5° C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.