• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar
AKCIA-35%

Modrica arménska

Modrica arménska
Prekrásne jarné kvietky nádhernej bielej farby. Vyniknú v každej záhrade. Jedno balenie obsahuje sedem už vyklíčených cibúľ, ktoré Vám budú čo chvíľa kvitnúť.
ID produktu
1000193
Bežná cena: 2.99 € / 7ks, Ušetríte: 1.05 € / 7ks (35%)
1.94 €Cena / 7 ks
vypredané
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body

Modrica arménska je typickou a veľmi známou nízkou cibuľovinou, ktorej pôvod je v Malej Ázii, juhovýchodnej Európe a v pohorí Kaukazu. V Európe sa bežne pestuje od konca 18. storočia a je bežnou súčasťou predzáhradiek na dedinách, v mestách a dokonca sa prirodzene rozširuje do okolia. Môže byť súčasťou črepníkových výsadieb. Výborne sa kombinuje s trvalkami kvitnúcimi skoro na jar, ako sú veternice, bergénie, srdcovky, mliečniky, prípadne s cibuľovinami (narcisy, tulipány...). 

Návod na pestovanie: Patrí k nízkym, každoročne kvitnúcim cibuľovinám, absolútne nenáročným na pestovanie. Modriciam vyhovuje slnečné alebo polotienisté stanovište s priepustnou pôdou. Po odkvete jej podlhovasté, trávovito vyzerajúce listy zaťahujú a je vhodné ich suché časti odstrániť.

 Špecifikácia
Farba kvetu:biela
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:apríl až máj
Výška:20 cm cm
Odolnosť:- 30°C
Veľkosť pri dodaní:min. 5 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.