• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar
AKCIA-20%

Eukalyptus pulverulenta ´BABY BLUE´

Eukalyptus pulverulenta ´BABY BLUE´
Elegantný eukalyptus pochádzajúci z južnej Austrálie. Je mrazuvzdorný do -15 °C.
ID produktu
1000384
Bežná cena: 24.99 € / ks, Ušetríte: 5.00 € / ks (20%)
19.99 €Cena
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2023

Pochádza z južnej Austrálie a je to skutočná ozdoba záhrad a terás. Strom má belavo-zelenú kôru, ktorá sa každý rok koncom leta odlupuje a odhaľuje novú kôru, ktorá je sfarbená do ružovo-oranžova. Listy sú oválne, zeleno-modré a príjemne voňavé. V lete sa na strome hojne objavujú biele alebo krémové kvety. Listy eucalyptusu obsahujú éterické oleje, ktoré priaznivo pôsobia na dýchaciu sústavu. Strom je tiež výborným odpudzovačom proti muchám a komárom. Pre rast eucalyptusu je ideálna vápenatá a dobre priepustná pôda. Vyžaduje slnečné stanovisko alebo polotieň. V lete si strom vyžaduje pravidelnú zálievku.

Návod na pestovanie: uprednostňuje slnečné miesto a dobre odvodnenú pôdu. Eukalyptus nepotrebuje častú zálievku; substrát nesmie byť v žiadnom prípade príliš vlhký. V zime sa zalievanie eukalyptu obmedzuje na minimum. Vo všeobecnosti platí, že čím viac svetla, tým rýchlejšie eukalyptus rastie. Táto odroda je najodolnejšia, odoláva mrazom až do -15 stupňov, ale ako črepníková rastlina len do -5 stupňov.

 Špecifikácia
Farba kvetu:biela
Stanovisko:polotieň, slnečné
Kvitnutie:apríl až jún
Výška:300
Odolnosť:-15°C
Veľkosť pri dodaní:min. 30 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.