• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-25%

Céder himalájsky

Céder himalájsky
Nádherný ušľachtilý ihličnan, ktorý sa hodí ako solitér na záhradu. Je možné ho listovať aj v nádobách alebo tvarovať na bonsaj.
ID produktu
1000203
Bežná cena: 15.99 € / ks, Ušetríte: 4.00 € / ks (25%)
11.99 €Cena
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2024

Pochádza z Himaláji , kde rastie 1200 až 2000 m n.m . Farba tejto ušľachtilej dreviny je intenzívne modrosivá. Dokáže dorásť až do 50 metrov , ale v európskych podmienkach je podstatne nižší. Šišky ktoré vyrastajú jednotlivo, alebo po 2 dozrievahú druhým rokom. Koreň je krátky, vedľajšie korene sú v zemi silne uchytené.

Návod na pestovanie: Cédrom vyhovuje slnečné stanovisko chránené pred vetrom. Ich veľkou výhodou je to, že sú odolné voči suchu. Dlhodobé premokrenie im nevyhovuje, pretože zapríčiňuje odhnívanie koreňov. Nemajú rady presádzanie, preto je dobré zvoliť také stanovisko, kde budú mať dostatok miesta a ktoré bude spĺňať všetky ich požiadavky. Napriek tomu, že cédre sú v našich podmienkach úplne mrazuvzdorné, mladé rastliny môžeme na zimu obaliť bielou netkanou textíliou, čo im pomôže lepšie prekonať nepriaznivé podmienky a zároveň ich ochráni pred omrznutím výhonov.

 Špecifikácia
Farba kvetu:ružová
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:júl až október
Výška:100
Odolnosť:- 23°C
Veľkosť pri dodaní:min. 40 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.