• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Bršlen japonský, green spire

Bršlen japonský, green spire
Bršlen japonský je hustý stálo zelený ker, ktorý Vám nádherne spestrí Vašu záhradu. Pomocou bršlenu môžete vytvárať živé, stálozelené steny.
ID produktu
1000217
4.99 €Cena / 1 ks
vypredané
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2023

Bršlen japonský je hustý stálo zelený ker. Jeho maximálna výška je 1 meter a šírka 60-80 cm. Listy sú lesklé, oválne. Mladé listy sú krémovo biele, staršie prechádzajú do panašovanej zeleno bielej až nakoniec staršie listy sú sýto zelené. FRANCIEN sa hodí buď ako nízky živý plot, alebo do nádob a kvetináčov. V lete kvitne nenápadnými kvetmi, na jeseň sa objavia malé plody. Plody nie sú jedovaté. Nezakvitne každý rok.

Návod na pestovanie: Bršlen japonský je stredne náročný na vlhkosť. Veľmi dobre sa cíti na slnečných stanoviskách ale zvláda aj polotieň a tieň. Pre kompaktný tvar je možné ho strihať, akýkoľvek rez - aj do staršieho dreva - znáša výborne a spoľahlivo raší a hustne. Po zásahu do staršieho dreva odporúčame rastlinu dobre pohnojiť. Na jar zastrihnite dlhé výhony tak, aby nepresahovali cez požadovaný budúci tvar a ku koncu júla ho môžete jemne zostrihať po všetkých stranách, aby zhustol. Čím hustejšie olistená rastlina, tým lepšie znesie extrémny mráz. Bršleny sú vcelku nenáročné na pôdu. Akonáhle zakorenia, dobre znáša sucho. Zem im vyhovuje takmer akákoľvek priepustná, prednostne vlhkejšia. Medzi jednotlivými odrodami kolíše ich mrazuvzdornosť.Pestrolisté odrody vysádzajte do miest, kde na nich v zime a na jar nebude celý deň svietiť priame slnko. Letné slnko potom znesú výborne po celý deň. Zeleno listový druh nie je na zimné slnko tak citlivý. Aj keď sa stane, že vám slnko alebo mráz popáli listy, na jar znovu spoľahlivo vyrašia. 

 Špecifikácia
Farba kvetu:ozdobná listom
Stanovisko:slnečné
Výška:100 cm
Odolnosť:-25°C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.