• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-40%

Aukuba japonská

Aukuba japonská
Nižší, stálezelený ker s veľkými oválnymi a lesklými kožovitými listami so žltými škvrnami.
ID produktu
1000050
Bežná cena: 7.99 €, Ušetríte: 3.20 € (40%)
4.79 €Cena
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2024

Listy môžu byť až 20 cm dlhé a 8-10 cm široké. Samičie rastliny sa po odkvitnutí zdobia červenými  plodmi, ktoré vtáctvu nechutia. Vyzerá ako interiérová rastlina, väčšinou je pestovaná v nádobách v interiéri,  ale dobre sa jej darí  aj v exteriéry. Najlepšie sa jej darí na záveternom mieste v polotieni či úplnom tieni, kde dôjde k úplnému kontrastnému vyfarbeniu listov. Na slnku zase viac ožltne.

Návod na pestovanie: Odporúča sa sadiť ju do tieňa alebo na miesto, kde bude chránená pred zimným a jarným slnkom, ktoré by mohlo spáliť vrchnú vrstvu listov. Pri silnejších mrazoch ( -20 ° C) sa rastlina môže na pár dní zabaliť do bielej netkanej textílie, aby sa obmedzili omrzliny. Mráz veľmi dobre znáša a aj po silnom omrznutí stačí ostrihať poškodené listy, rastlina zregeneruje zo spodných, nepoškodených konárov.  Strih sa vykonáva od apríla do konca júla. Pôdu potrebuje vlhkú, dobre priepustnú, neutrálnu až kyslú. V zime, ak nemrzne, sa mierne zalieva.

 Špecifikácia
Stanovisko:tieň
Výška:250
Odolnosť:-20°C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.