• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Africký modrý dážď - Bolusanthus speciosus

Africký modrý dážď - Bolusanthus speciosus
  • Africký modrý dážď - Bolusanthus speciosus
  • Africký modrý dážď - Bolusanthus speciosus
Trvácny africký modrý dážď je skutočne jedným z najkrajších domorodých stromov subtropickej Južnej Afriky. Rastlinku môžete pestovať v interiéri a cez leto letniť na balkóne alebo terase.
ID produktu
1000095
21.99 €Cena
vypredané
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Trvácny africký modrý dážď je skutočne jedným z najkrajších domorodých stromov subtropickej Južnej Afriky. Malý alebo stredne veľký ozdobný list zhadzuje len na krátky čas na jar. Zvyčajne rastie s viacerými stonkami, ale môže byť prerezaný na vytvorenie iba jednej stonky. Kôra má hnedo-šedú farbu a je hrubá a robustná. Modro fialové, aromatické motýľové kvety afrického stromu, ktoré rastú špirálovito v panikulách na visiacich vetvách, môžu niekedy pokrývať celý strom od jari až po začiatok leta. Po odkvitnutí vytvára papierové hnedé ovocné kapsuly, ktoré visia z zo stoniek vo zväzkoch.

Návod na pestovanie: pestovanie nie je zložité. Mladé rastlinky preferujú polotieň zatiaľ čo dospelé plné slnečné stanovisko. Počas kvitnutia zavlažujte tak aby voda pretiekla kvetináčom. Pred ďalšou zálievkou nechajte hornú vrstvu zeme preschnúť. Zarosujte ideálne každý deň. Prihnojujte len skromne až keď začne kvitnúť a potom až do neskorej jesene každé dva týždne so špeciálnym tekutým hnojivom pre bonsaje. Dospelé stromy dokážu tolerovať ľahké mrazy - inak strom nie je mrazuvzdorný a mal by sa udržiavať vo vnútri po tom, čo listy na jeseň zhodí. Najlepšie na jasnom a suchom mieste s teplotou medzi 5 ° a 10 ° C. Zavlažujte len skromne, iba tak aby sa korene nevysušili.

 Špecifikácia
Farba kvetu:modrofialová
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:máj až jún
Výška:5 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.