Pestuje sa na priamu konzumáciu i na výrobu vína. Bobule sú svetlo zelené až zlatisté, stredne veľké s veľmi sladkou chuťou a jemným nádychom muškátu. Dozrieva v polovici septembra. Má veľmi vysokú odolnosť proti mrazu (do min. -24°C) a proti hubovým chorobám. Je vhodná aj do vyšších polôh. Táto odroda je vhodná na výrobu ľahkých vín.
Návod na pestovanie: Dobré podmienky pre vinič sú dostatok slnka a dobre priepustná pôda, ktorá by mala byť mierne vlhká. Na miestach, kde sa takáto pôda nenachádza, môžeme viniču do jám pripraviť okolo 20L zmesi kvalitnej ornice, rašeliny, piesku v pomere 1:1:1. Rovnakú zmes použijeme aj pri pestovaní viniča v črepníkoch. Vinič v dobrých podmienkach rastie rýchlosťou asi 2-3 metre ročne. Jeho päťlaločné listy nadobúdajú na jeseň oranžové sfarbenie.
Stanovisko: | slnečné |
Kvitnutie: | apríl až máj |
Výška: | 4 m |
Odolnosť: | -24°C |
Veľkosť pri dodaní: | min. 30 cm |