• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Mikrobiota krížolistá

Mikrobiota krížolistá
Pokryvný ihličnan pochádza z ruskej Sibíri. Na slnečnom mieste je sýtozelený. V zime sa farba ihličia postupne zmení do bronzova a tým je atraktívny oproti iným rastlinám, ktoré odkvitnú alebo opadajú.
ID produktu
1000019
1.99 €Cena / 1 ks
vypredané

Rozložitý ihličnan z čeľade cyprusovitých, dorastajúci do 0,5 metra výšky a 2 metre šírky. Jedná sa nízku, hustú drevinu s červeno hnedou borkou. Na vetvách nesie šupinovité, zelené, krížom postavené ihlice. Počas zimy sa ihlice sfarbujú do bronzova. Samčie šišky sú žlté a rastú na špičkách letorastov. Samičie šišky sú guľovité až vajcovité a rastú na skrátených vetvičkách. Priemerná dĺžka života tejto dreviny je približne 80 až 100 rokov.

Návod na pestovanie: Ihličnan je nenáročný na pôdny druh, ak je pôda priepustná a mierne vlhká. Je plne mrazuvzdorný, darí sa mu v tienia ale aj ma priamom slnku. Používa sa ako pôdu kryjúca drevina do záhrad, na zakrytie miest, kde sa nehodí trávnik.

 Špecifikácia
Farba kvetu:-
Stanovisko:slnečné, polotieň
Kvitnutie:-
Výška:50 cm
Odolnosť:-34°C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.