• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar
AKCIA-20%

Javor dlaňovitolistý, oranžový

Javor dlaňovitolistý, oranžový
Veľmi dekoratívny japonský javor s nádhernými oranžovými listami.
ID produktu
1000231
Bežná cena: 18.99 € / 1ks, Ušetríte: 3.80 € / 1ks (20%)
15.19 €Cena / 1 ks
skladom
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body

odroda javora dlanitolistého má najpútavejšiu farbu mladých listov na jar, ktoré majú oranžovo zlatistý odtieň s lososovými okrajmi. Iba stred listu je jasne zelený až žltozelený. Listy sú nápadne vykrajované, ale nie sú strihanolisté (dissectum). Toto sfarbenie listov na rastline vydrží až do približne polovice júna. Potom sa zmení na jasne žltú až žltozelenú, pričom iba listy na koncoch vetvičiek a na vŕšku rastliny môžu mať ľahko oranžový nádych. Rastie pomaly do široko rozloženého kríku, ročné prírastky nebývajú oveľa dlhšie ako 10 cm. Vo veku 10 rokov sa môžete tešiť na ker, ktorý nebude o mnoho vyšší ako 1 m, čím sa výborne hodí aj do malej záhradky. 

Návod na pestovanie: Japonské javory vyžadujú chránené stanovište (napríklad vedľa steny domu, plotu, v átriu) s miernym slnkom, polotieňom, vyvážene vlhkú pôdu s mierne kyslým pH a s dostatkom organických živín. Japonské javory sa pravidelne nestrihajú, rez im spôsobuje stres, čoho následkom býva osychanie strihaných vetvičiek a následne vysoká náchylnosť k chorobám. Ak je nevyhnutné javor mierne ostrihať, odporúčame nie viac ako 1-4 korunných vetvičiek a nikdy nie príliš radikálne. Vysoká redukcia listovej plochy spôsobí rastline šok, preto odporúčame strihať maximálne 1/4 listov na 1 vetvičke. Selektívny rez za účelom odstránenia konárika, ktorá prekáža, zavadzia, sa vykonáva kedykoľvek, kedy to pestovateľ potrebuje.

 Špecifikácia
Farba kvetu:dekoratívny listom - oranžová farba
Stanovisko:slnečné, polotieň
Výška:4 m
Odolnosť:-20°C
Veľkosť pri dodaní:min. 30 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.