• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Angínovník čínsky

Angínovník čínsky
Angínovník čínsky má zaujímavé orchideovité oranžové kvety s červenými škvrnami. Listu sú dlhé 40 cm a sú podobné kosatcom. Je to okrasná trvalka aj liečivá rastlina, ktorá sa dá pestovať v nádobe aj priamo na záhone.
ID produktu
1000104
5.99 €Cena / 1 ks
10.05. 2024
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Pochádza z Ázie, z tropických oblastí. Svojím vzhľadom veľmi pripomína kosatce, má žiarivo žlté až oranžové tigrované kvety, ktoré vydržia kvitnúť veľmi dlho. Je vhodná pri liečbe zápalov priedušiek, hrdla, horných dýchacích ciest.  Rozpúšťa hlien, využíva sa pri horúčkach, vírusoch, reume. Na liečbu sa používajú hlavne listy a koreňové odnože. Pozor - rastlina môže byť vo väčších dávkach jedovatá.

Návod na pestovanie: Angínovník nie je náročný na pestovanie. Môžete ho pestovať v záhrade, kde ho však treba chrániť pred mrazom. Vyhovuje mu výživný a dobre priepustný substrát.  Pozor však treba dať na premokrenie pôdy, ktoré nemá rád. Taktiež pre neho zvoľte slnečné stanovište či polotieň. 

 Špecifikácia
Farba kvetu:oranžová
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:máj
Výška:30 cm cm
Odolnosť:-20°C
Veľkosť pri dodaní:min. 8 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.