• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Levízia kalifornská, elise ruby red (semená)

Levízia kalifornská, elise ruby red (semená)
Lewisia cotyledon je kvitnúca vždyzelená trvalka pochádzajúca zo západu USA (južný Oregon a severná Kalifornia), kde rastie na kamenistých stanovištiach v horskom prostredí.
ID produktu
1000328
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Má kolovitý koreň a bazálnu plochú ružicu z kožovitých oválnych alebo lyžicovitých listov dlhých okolo 9 cm. Na jar vyrastajú z ružice kvetné stonky dlhé 20 – 40 cm, na ktorých sa vyvinú súkvetia kvetov s priemerom 2 – 4 cm. Každá kvetná stonka môže niesť až 50 kvetov a nachádzajú sa na nej aj malé oválne listene zakončené živicovými žľazami. Lewisia bohato kvitne pestrofarebnými kvetmi od čisto bielej, cez žltú, oranžovú, ružovú, červenú až po purpurovú farbu. Po okrajoch okvetných lístkov, ktorých býva cca 7 – 13, sa väčšinou tvorí bledšie lemovanie alebo rámovanie, čo dodáva kvetom exotický dojem. Kvety však môžu byť aj jednofarebné.

Návod na pestovanie: Rozmnožuje sa semenami v období od novembra do februára. Vysievajú sa do veľmi priepustného substrátu zloženého z mála kompostu a piesku a z veľa jemného štrku. Výsev sa udržuje skôr suchý, ale nesmie úplne preschnúť. Mráz im nevadí, naopak, premrznutie semien potom z jari urýchli klíčenie.

 Špecifikácia
Farba kvetu:ruuová
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:máj až júl
Výška:20 cm
Odolnosť:- 25°C
Počet semien v balení:10
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.