• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Tunbergia krídlata - čiernooká Zuzana

Tunbergia krídlata - čiernooká Zuzana
  • Tunbergia krídlata - čiernooká Zuzana
  • Tunbergia krídlata - čiernooká Zuzana
Popínavá letnička vhodná na balkóny a k pergolám. Pre svoje oranžovo žlté kvety s čiernym stredom je ľudovo nazývaná „čiernooká Zuzana“.
ID produktu
1000064
3.99 €Cena
vypredané

Tunbergia krídlatá alebo aj Čiernooká Zuzana je obľúbená popínavá rastlina, ktorá sa rýchlo rozrastá. Potrebuje oporu s drsným povrchom. Je vhodná na ťahanie po plotoch a aj do záhradných nádob na pyramídové konštrukcie. Kvitne sýto oranžovými kvetmi s čiernym stredom - preto má aj názov "čiernooká". Hodí sa na pestovanie na balkónoch, pergolách či v zimných záhradách. 

Návod na pestovanie: Čiernooká Zuzana bude prosperovať v priepustnej pôde bohatej na vápnik a živiny. Pravidelná a dostatočná zálievka je nevyhnutná, ale rastlina premokrenie neznáša, preto by sa voda v nádobe nemala hromadiť. Pre dosiahnutie čo najkrajšieho vzhľadu - vzrastu i kvitnutia - doprajte tunbergii raz až dvakrát týždenne univerzálne hnojivo.

 Špecifikácia
Farba kvetu:oranžová
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:jún až september
Výška:200 cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 10 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.