• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Sekvoja vždyzelená

Sekvoja vždyzelená
  • Sekvoja vždyzelená
  • Sekvoja vždyzelená
Sekvoja vždyzelená je ihličnatý strom z čeľade tisovcovitých, rastie na západnom pobreží USA. Dosahuje výšku do 115m. Je veľmi citlivá na mráz, mrazuvzdorná len do -15˚C! Vhodná najmä na bonsaj.
ID produktu
1000069
18.99 €Cena / 1 ks
skladom
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Táto sekvoja môže narásť až 110 metrov s obvodom kmeňa až do sedem metrov. Stále zelený strom rastie v tvare štíhlej pyramídovej korunky s jasným zeleným ihličím na vrchole široko vetveného kmeňa. Zaujímavé je, že vytvára dva rôzne typy ihličia. Sú to 10 až 20 mm dlhé ihlyčky s tmavozelenou hornou stranou a sivozeleným sfarbeným naspodu, ktoré sa väčšinou objavujú na zatienených konároch - a po druhé, kratšie, iba 6 mm dlhé ihličky, takzvané stupnice, ktoré sa obyčajne nachádzajú na horných častiach koruny stromov, bližšie k slnku. Červenohnedá, farebná, vláknitá kôra stromu sa vyvíja už v skorom štádiu rastu a vydychuje živicovú vôňu.

Návod na pestovanie: Potrebuje slnečné stanovisko a najlepšie dobre priepustnú pôdu. Strom je plytko koreniaci a netoleruje dlhšie obdobie sucha. Na druhej strane, keďže je zvyknutá na obdobia záplav pobrežných častí, dokáže zniesť ťažké pôdy, ktoré sú aj dlhšie obdobie premokrené. Až keď je kmeň dostatočne lignifikovaný a široký 10-15 cm sú rastliny dostatočne mrazuvzdorné na vysadenie von. Prvé tri roky preto Sekvoju pestujeme vo väčšej nádobe a na zimu umiestňujeme dnu. Počas zimy polievame iba veľmi mierne. Ideálne ju držíme ďalej od zdroja tepla a sucha aby sme zabránili napadnutiu hmyzom. Pri prvej zime sekvoju vysadenú von chránime korene izolačnou vrstvou lístia alebo ochrannou textíliou. Aj potom bude sekvoja schopná odolávať mrazom do -10 až -15°C iba počas krátkeho obdobia. Prvé býva postihnuté ihličia a neskôr mráz poškodí celú rastlinu.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Odolnosť:-15°C
Veľkosť pri dodaní:min. 40 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.