• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Levízia kalifornská

Levízia kalifornská
Veľmi žiadaná a naozaj veľmi pekná skalnička, ktorá by nemala chýbať v žiadnej skalke.
ID produktu
1000174
4.99 €Cena
vypredané
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2023

Táto skalnička je pôvodom z južného Oregonu a severnej Kalifornii, kde rastie v skalnatom subalpínskom horskom prostredí. Kvety v tvare hviezdy môžu byť rôznych farieb. Počiatočný druh má ružové kvety, ale odrody môžu mať oranžové, žlté, biele, fialové alebo červené kvety. Často na okrajoch okvetných lístkov sú biele pruhy alebo malé pruhy. Za priaznivých podmienok rastlina bohato kvitne. Listy levízie sú mäsité, kopijovité alebo čepieľkovité, vždy zelené, zhromaždené v plochých ružiciach. Rastlina rastie pomaly. Na jar vyrastajú z ružice kvetné stonky dlhé 20 – 40 cm, na ktorých sa v máji a júni vyvinú súkvetia kvetov s priemerom 2 – 4 cm.

Návod na pestovanie: Levízia je odolná trvalka, ale potrebuje správnu pôdu a polohu. Vyhovuje jej mierne podnebie, ale najmä v zime je citlivá na stojatú vodu. Tiež nemá rada nadmerné polievanie. Môžu ju potom  napadnúť škodcovia: vošky, slimáky a hrdza. Vysoká vlhkosť podkladu môže spôsobiť hnitie, preto je najlepšie ju zasadiť na skalku na priame slnko. Je dobré posypať okolo rastliny vrstvu štrku, aby sa zabránilo hnilobe.

 Špecifikácia
Farba kvetu:zmes farieb
Stanovisko:slnečné, polotieň
Kvitnutie:máj až júl
Výška:30 cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.