• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 3 ks
    za 98.36 €
 Akciový tovar

Eukalyptus citrónový (semená)

Eukalyptus citrónový (semená)
Voňavý, svieži eukalyptus so silnou citrónovou vôňou, ktorá sa šíri doďaleka už pri jemnom pohladení listov. Eukalyptus pochádza z Austrálie a Tasmánie.
ID produktu
1000287
1.99 €Cena / 5 ks
vypredané

Eukalyptus citrónový sa v našich podmienkach pestuje prevažne ako interiérová rastlina. Vylučuje citrónovo-eukalyptovú arómu, ktorá odpudzuje hmyz. Citrónový eukalyptus pomáha astmatikom zlepšovať ich zdravotný stav. Pestovať ho môžeme v nádobách v lete na balkóne alebo na terase. Jeho listy sa tiež využívajú do rezaných kytíc a dekorácií. Kvitne od októbra do decembra. Rastie do výšky približne 150-200 cm (v interiéry). Jeho vonné silice majú citrónovú vôňu, čistia vzduch a sú vhodné pre alergikov, astmatikov či ako úľava pri bežnom prechladnutí.

Návod na pestovanie: Semená môžu mať tvrdú škrupinu, ktorá bráni rýchlemu klíčeniu. Pre zvýšenie pravdepodobnosti úspešného vyklíčenia môžete škrupiny na niekoľko hodín namočiť do horúcej vody alebo ich jemne obrúsiť.Pred výsevom semien je možné vykonať aj studenú stratifikáciu, ktorá klíčivosť ešte viac podporí. Semená je možné vysievať celoročne (ideálna doba je od februára do marca) a eukalyptus pestovať ako prenosnú rastlinu v kvetináči. Semená sa vysievajú na povrch substrátu, do ktorého sa len ľahko vtlačia. Doba klíčenia je 2–8 týždňov pri teplote okolo 18 °C. Substrát by mal byť bežný záhradnícky s prídavkom rašeliny. Eukalyptus má rád rozptýlené svetlo, ale nevadí mu nižšia teplota. Rastlina však nie je mrazuvzdorná, a tak ju možno letniť približne od mája do septembra. Na zimu ju umiestnite do svetlej chladnej miestnosti s teplotou 1–13 °C.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:október až november
Výška:50 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:5
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.