• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 3 ks
    za 98.36 €
 Akciový tovar

Clitoria ternatea (semená)

Clitoria ternatea (semená)
Rýchlo rastúca vždyzelená popínavá rastlina s krásnymi modrými kvetmi. Z lupeňov kvetov sa vyrába zábavný modrý bylinkový čaj používaný v indickej a čínskej medicíne.
ID produktu
1000315
0.99 €Cena / 5 ks
vypredané

Rýchlo rastúca vždyzelená popínavá rastlina s krásnymi modrými kvetmi. Z lupeňov kvetov sa vyrába zábavný modrý bylinkový čaj používaný v indickej a čínskej medicíne. Rovnako sa z nich dajú pripraviť modré kocky ľadu alebo modrá ryža. Farba čaju sa zmení na ružovú alebo fialovú v závislosti od úrovne pH kvapaliny. Semená sú strukovina bohatá na bielkoviny. Mladé struky sa dajú konzumovať celé.

Návod na pestovanie: Semená pred výsevom jemne zdrsnite brusným papierom a namočte ich na 8 hodín do vlažnej vody. Potom ich vysejte do kvalitného výsevného substrátu alebo kokosového vlákna s neutrálnym pH. Výsevnú nádobu udržiavajte pri teplote 24-28°C. Výsevné médium musí byť neustále mierne vlhké ale nie premočené.

 Špecifikácia
Farba kvetu:modrá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:máj až jún
Výška:2 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:5
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.