• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Clitoria Ternatea

Clitoria Ternatea
Nádherná tropická popínavá rastlina, ktorá bohato kvitne od marca do mája. Rastlinka je zároveň liečivou rastlinou a pripravuje sa s nej neobyčajný modrý čaj.
ID produktu
1000094
18.99 €Cena / 1 ks
15.05. 2024
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Clitoria je rýchlo rastúca popínavá tropická rastlina, pochádzajúca z južnej a juhovýchodnej Ázie. V našich podmienkach nie je mrazuvzdorná, je možné ju teda celoročne pestovať ako izbovú rastlinu, v skleníku, zimnej záhrade, alebo ako prenosnú balkónovú rastlinu. Clitoria je využívaná v ázijskej medicíne proti prekysleniu tráviaceho traktu, ako tonikum, diuretikum a pri chronickej bronchitíde. Jej semená majú laxatívny účinok. Clitoria bohato kvitne od marca do mája cca 4 cm dlhými nálevkovitými nebesky až tmavo modrými kvetmi s bielym stredom, tvorenými rôzne veľkými a rôzne tvarovanými okvetnými lístkami. Kvety vyrastajúce v pazuchách listov pripomínajú svojim tvarom ženskej prirodzenie.

Návod na pestovanie: Teplomilná rastlina, má rada slnečné stanovište, vyššiu vlhkosť a celoročné teploty najlepšie okolo 15 - 24 ° C.

 Špecifikácia
Farba kvetu:modrá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:marec až máj
Výška:3 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.