• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 31.98 €
 Akciový tovar

Bauhinia plstnatá

Bauhinia plstnatá
  • Bauhinia plstnatá
  • Bauhinia plstnatá
Bauhinie plstnatá je žlto kvitnúci orchideový stromček, ktorý pôvodne pochádza z trópov. V našich klimatických podmienkach sa dá pestovať ako izbová rastlina.
ID produktu
1000061
19.99 €Cena
vypredané
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2022

Vzácna zbierková exotická rastlina má veľké voskovité kvety žltej farby podobné kvetu orchidey. Má zvláštne atraktívny tvar listov. Táto rýchlo rastúca rastlina sa dobre hodí pre pestovanie v skleníku, zimnej záhrade, ale aj vonkajšie letné pestovanie. Tento malý ker s krásnymi žltými kvetmi pochádza z Indie. 

Návod na pestovanie: Najvyššie rastie v stále vlhkej pôde, dobre jej robí aj pravidelné rosenie. Zeminu vyberte zo zmesi záhradníckeho substrátu a rašeliny, s dobrou drenážou. Asi v júni umiestnite na vonkajšie teplé stanovište, svetlé, ale nie na plné slnka. Pravidelne zalievajte a 1x týždenne prihnojujte, pokiaľ možno často rastie odstátou vodou. Pred prvými jesennými mrazíkmi odneste do domu na teplé a svetlé stanovište, okolo 15 ° C. Nehnojte, zálievku obmedzte. Rastlinu môžeme každoročne na jar zrezať, staršie rastliny za 2-3 roky presádzať do väčšej nádoby.

 Špecifikácia
Farba kvetu:žltá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:máj až august
Výška:150
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.