• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Cínia pôvabná, Isabelina (semená)

Cínia pôvabná, Isabelina (semená)
Veľmi obľúbená a veľmi pekná vyššia letnička s výraznými krémovožltými kvetmi. Jej kvety vo váze vydržia až 14 dní.
ID produktu
1000255
0.99 €Cena / 30 ks
skladom

Obľúbená letnička, ktorá nesmie chýbať vo Vašej záhrade. Cínia kvitne celé leto. Má krovitý rast a dorastá do výšky 80 cm. Cínie sú vhodné na výsadbu do kvetinových hriadok, ale aj do veľkých výsadieb. Vo váze jej kvety vydržia až 14 dní.

Návod na pestovanie: Semená cínie vysievame na jar od marca do mája. Semená vysievajte na povrch substrátu. Doba klíčenia je 1 – 2 týždne pri teplote 20 °C. Na vonkajšie stanovisko rastliny presádzajte až v máji, lebo sú veľmi citlivé na mráz. Je tiež možné siať cínie priamo na vonkajšie stanovisko. Sú citlivé na akékoľvek narušenie koreňového systému, takže sa rastlinám z priameho výsevu môže dariť aj lepšie ako predpestovaným. Pokiaľ chcete, aby rastliny kvitli až na jeseň, tak ich vysaďte až v júni. Stanovisko by malo byť slnečné s humóznou, stredne ťažkou a priepustnou pôdou. Rastliny vyžadujú pravidelnú zálievku. Cíniám nevyhovuje príliš daždivé počasie, zima a tiež nedostatok priestoru. Odkvitnuté kvety odstraňujeme.

 Špecifikácia
Farba kvetu:krémovožltá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:jún až október
Výška:80 cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:30
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.