• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-10%

Rhododendron, ružový

Rhododendron, ružový
Rododendróny sú nádherné a majestátne rastliny. Väčšina z nich pochádza z Ázie, no vo voľnej prírode ich môžeme nájsť na celej severnej pologuli. Už po stáročia sú súčasťou našich záhrad vďaka ich krásnemu olisteniu a výrazným, veľkým kvetom kvitnúcim na jar v odtieňoch ružovej, fialovej, červenej a bielej.
ID produktu
1000234
Bežná cena: 12.99 €, Ušetríte: 1.30 € (10%)
11.69 €Cena
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2024

Rododendron je neopadavý pomaly rastúci ker s rozložitým vzrastom, ktorý dosahuje výšku 2 m. Rastlina bohato kvitne od mája do júna plnými ružovými kvetmi. Počas plného kvitnutia takmer vôbec nie je vidieť výhony, ktoré sú husto obrastené kožovitými, oválnymi listami tmavozelenej farby. Pokiaľ je vysádzaná na slnečnom stanovisku, môže časť listov opadnúť. Na jar znova vyraší nové listy. V tieni a polotieni rastlina takmer vôbec neopadá. Odroda je mrazuvzdorná do -23 °C.

Návod na pestovanie: ideálna je výsadba do podrastu vysokých stromov, ako sú lipovo dubové porasty alebo aj ihličnany so zabezpečeným primeraným dostatkom svetla. Takáto výsadba zaručuje vhodnú klímu, vysokú vlhkosť vzduchu a chladnejšie prostredie, chránené pred priamym slnkom a vysušujúcimi vetrami. Potrebuje humóznu, kyslú, priepustnú a primerane vlhkú pôdu. Optimálna hodnota substrátu je pH 4,5 – 5,5. V ťažkých, chudobných a vápenatých pôdach živoria. Ak má rastlina prežiť, nevhodné pôdy treba vymeniť a zlepšiť prídavkom rašeliny, listovky alebo kompostu. Rododendron potrebuje dostatočnú pôdnu vlhkosť bez nadmerného premokrenia. Nemá široko rozvetvené korene, preto sa zálievka aj hnojenie robí v tesnej blízkosti kmienka. Zavlažovať sa smie len mäkkou vodou (bez obsahu vápnika).

 Špecifikácia
Farba kvetu:ružová
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:máj až jún
Výška:200
Odolnosť:-30°C
Veľkosť pri dodaní:min. 30 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.