• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-10%

Levanduľa úzkolistá, Munstead blue

Levanduľa úzkolistá, Munstead blue
Stredne vysoká fialovomodrá levanduľa s intenzívnou vôňou a zelenými listami. Koncom jari a v lete vytvára levanduľa klasovité súkvetia tmavomodrej až fialovej farby, ktorých vôňa sa šíri doďaleka.
ID produktu
1000108
Bežná cena: 3.99 € / 1ks, Ušetríte: 0.40 € / 1ks (10%)
3.59 €Cena / 1 ks
20.05. 2024
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2024

Na tenkých zelených stonkách vyrastajú drobné fialové kvety v malých klasnatých súkvetiach. Jej estetické vlastnosti vyniknú najmä v skupinovej výsadbe. Za pomerne krátky čas vytvorí súvislé voňavé kvitnúce pole. Kvety sa s obľubou využívajú na vytvorenie sušených dekorácií, pretože sú aromatické a po vysušení si zachovávajú pôvodný tvar. Kvety na sušenie striháme tesne pred plným rozkvitnutím. 

Účinky: Levanduľa má protizápalové účinky, priaznivo pôsobí na zdravý spánok, má upokojujúce účinky a tiež priaznivo pôsobí na trávenie. 

Návod na pestovanie: Levanduľa je suchomilná trvalka, preto ju treba polievať tak, aby bol substrát iba mierne vlhký, nie premokrený. Prehnaná zálievka môže spôsobiť odumretie koreňového systému. Vyžaduje slnečné a suché stanovisko. Na jeseň ju nestriháme, pretože prezimuje vo forme nadzemnej časti, striháme ju až na jar maximálne na 1/2 výšky. Levanduľa sa často pestuje aj v črepníkoch na balkónoch a terasách.

 Špecifikácia
Farba kvetu:fialovomodrá
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:jún až september
Výška:40 cm
Odolnosť:-28°C
Veľkosť pri dodaní:min. 8 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.