• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-20%

Javor dlaňovitolistý, atropurpureum

Javor dlaňovitolistý, atropurpureum
Veľmi dekoratívny japonský javor s nádhernými purpurovými listami.
ID produktu
1000232
Bežná cena: 18.99 € / 1ks, Ušetríte: 3.80 € / 1ks (20%)
15.19 €Cena / 1 ks
skladom
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body

jedna z najobľúbenejších a najelegantnejších okrasných drevín. Úhľadný opadavý ker alebo nízky strom s plocho usporiadanými konármi. Jeho tmavé červenkasto-purpurové listy pripomínajúce ľudskú dlaň na jeseň menia farbu na výraznú svetlo-červenú. V polovici jari vytvára drobné červenkasto-purpurové kvety. Často sa používa na tvarovanie bonsajov. 

Návod na pestovanie: Japonské javory vyžadujú chránené stanovište (napríklad vedľa steny domu, plotu, v átriu) s miernym slnkom, polotieňom, vyvážene vlhkú pôdu s mierne kyslým pH a s dostatkom organických živín. Japonské javory sa pravidelne nestrihajú, rez im spôsobuje stres, čoho následkom býva osychanie strihaných vetvičiek a následne vysoká náchylnosť k chorobám. Ak je nevyhnutné javor mierne ostrihať, odporúčame nie viac ako 1-4 korunných vetvičiek a nikdy nie príliš radikálne. Vysoká redukcia listovej plochy spôsobí rastline šok, preto odporúčame strihať maximálne 1/4 listov na 1 vetvičke. Selektívny rez za účelom odstránenia konárika, ktorá prekáža, zavadzia, sa vykonáva kedykoľvek, kedy to pestovateľ potrebuje.

 Špecifikácia
Farba kvetu:dekoratívny listom - purpurová
Stanovisko:slnečné, polotieň
Výška:4 m
Odolnosť:-20°C
Veľkosť pri dodaní:min. 30 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.