• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar
AKCIA-20%

Ananás

Ananás
Ananás je exotická rastlina prinášajúca sladké plody, ktorá sa dá pestovať aj v našom klimatickom pásme. Podmienkou je však zazimovanie v teplej miestnosti.
ID produktu
1000185
Bežná cena: 8.99 € / ks, Ušetríte: 1.80 € / ks (20%)
7.19 €Cena
Na daný produkt nie je možné uplatniť: zľava, zľavový kupón, vernostné body
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2024

Ananás pestovaný (Ananas comosus) je tropická trváca a elegantná rastlina, vysoká 70 až 150 cm. Má krátku pevnú stonku s ružicou voskovitých remeňovitých listov. Toleruje krátkodobý pokles teploty až do -2 °C. Počas letných mesiacov ju pestujte vonku na mieste, kde sa udržiavajú najvyššie teploty, napríklad pri južnej strane domu alebo slnečnej časti záhrady. Na zimu ju treba preniesť do vyhrievaného skleníka alebo teplej miestnosti. 

Návod na pestovanie: Ananás neznáša dlhodobé premokrenie substrátu. Polievajte preto vo väčšom množstve a jednorazovo. Ďalšiu zálievku aplikuje až keď substrát preschne. Nezabúdajte na pravidelné hnojenie. Ananás môžete približne od mája do septembra letniť na terase.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Výška:70
Odolnosť:citlivá na mráz
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.